Pomen kontrolnega pregleda –
Ali se moram res vrniti?


Ko bo postavljena diagnoza in dogovorjen načrt zdravljenja, se bo član vaše veterinarske ekipe z vami verjetno dogovoril za naslednji pregled, prvega običajno po približno enem tednu.

Kontrolni pregled omogoča, da se zgodi več pomembnih dogodkov:

Upamo da je vaš odgovor: zelo dobro. V nasprotnem primeru, se lahko to zgodaj odkrije in se o tem pogovori. Lahko si celo naredite zapiske, ki jih delite s svojo ekipo veterinarjev.

Vaš veterinar bo verjetno želel ponovno pregledati vašega psa, samo uho in ponoviti citologijo. To zagotavlja informacije o tem, ali se vnetje/okužba odpravlja v skladu s pričakovanji. Če ne, lahko spremeni načrt.

Vaš veterinar bo verjetno želel preveriti ali lahko uspešno dajete zdravilo. Če dajete zdravilo doma bo morda preveril kako se znajdete s tem. To je tudi priložnost, da mu date povratne informacije in izrazite vse dileme ali težave. Bodite iskreni s svojo veterinarsko ekipo – ali je morda potrebno spremeniti strategijo zdravljenja?

Verjetno ste pomislili na več vprašanj v zvezi s stanjem ušes vašega psa. Ta pregled ponuja dodatno priložnost za zastavljanje vprašanj. Nobeno vprašanje ni nepomembno in vaša veterinarska ekipa je že slišala vse!

Dolgoročno načrtovanje – Kako nadaljujemo?

V večini primerov vnetja ušesa bo prisoten primarni dejavnik, ki je povzročil trenutne težave z ušesi. Morda je to hitra rešitev, kot je seme trave v sluhovodu ali paraziti, ki živijo v ušesu, toda v večini primerov je težava alergijska bolezen kože. Ta primarni problem je lahko dodatno zapleten zaradi oblike ušes ali morda pogostega plavanja. 

Zgodnja intervencija je prednost. Če lahko hitro identificirate dejanski vzrok za stanje ušes vašega psa, boste vi in vaša veterinarska ekipa našli dolgotrajno rešitev, ki bo ustrezala vsem vpletenim. To lahko vključuje redno uporabo sredstva za čiščenje ušes ali protivnetne kapljice za ušesa.

To pomeni manj bolečine za vašega psa ter občutek razumevanja in moči, da sedaj veste, kaj morate storiti in kdaj.

Torej, preden zapustite ambulanto, se prepričajte, da je kontrolni pregled v vašem koledarju in povejte svoji veterinarski ekipi, da se boste takrat oglasili!


keyboard_arrow_up